Vol-au-vent vite

Een vol-au-vent die je relatief snel uit de vingers kan toveren.
We danken dhr. Marc Sierens voor het aanleveren van dit recept.

Ingrediënten

  • Kippenborst
  • Gehakt
  • Ei
  • Chapelure
  • Sjalot
  • Parijse champignons
  • Bleekselder
  • Mosterd
  • Dragonazijn
  • Room
  • Peper en zout
  • Bloemige aardappelen
  • Boter
  • Melk

Bereidingswijze

  • Snij de kip in kleine blokjes.
  • Meng het gehakt met een ei, mosterd en wat chapelure. Draai er kleine balletjes van.
  • Snij de sjalot in dunne reepjes.
  • Snij de bleekselder in dunnen balkjes.
  • Snij de champignons doormidden.
  • Bak de balletjes apart aan in wat boter tot ze goudbruin zijn.
  • Neem een grote pan, smelt er een klont boter in, voeg de sjalot toe en laat wat zweten zonder echt te kleuren.
  • Voeg dan eerst de kip toe en een paar minuten later de champignons. Laat zachtjes garen.
  • Blus met een beetje dragonazijn, voeg wat mosterd toe en een scheut room. Laat zachtjes inkoken.
  • Voeg op het einde de rauwe bleekselder toe en laat nog één minuut meebakken.
  • Voeg de balletjes toe en hou alles warm.
  • Kook de aardappelen in gezouten water, giet af, stamp fijn of draai door een passe vit, voeg boter toe, kruid desnoods bij met zout en meng grondig met een klopper. Al naar gelang de voorkeur nog wat kokende melk bijvoegen. Maar GEEN nootmuskaat.
  • Serveren. Smakelijk.