Filosofie

Onze filosofie

Onze filosofie vloeit voort uit onze passie voor ambacht en kwaliteit. Met de blik op smaakvolle traditie en moderne technieken, blijven we trouw aan de essentie van ons product. We kennen de herkomst van elk stuk vlees dat in onze winkel ligt. De korte keten ligt ons nauw aan het hart: door rechtstreeks met kwekers samen te werken, ervaart u het verhaal van onze producten met al uw zintuigen. Door te ruiken, te voelen en vooral te proeven.

Onze principes

Onze werkwijze is gestoeld op vijf principes:

  1. We weten waar ons vlees vandaan komt en onderhouden persoonlijke relaties met onze leveranciers.
  2. De dieren worden lokaal gekweekt en met respect gevoed.
  3. De dieren groeien op in een stressvrije omgeving en krijgen de ruimte om in de openlucht te leven.
  4. De prioriteit bij het slachten is steeds het dierenwelzijn. Het gebeurt zo snel en pijnloos mogelijk.
  5. Wij versnijden en bereiden het vlees met respect voor ons ambacht, passie voor smaak en eerbied voor de dieren.

De herkomst van ons vlees

RundsvleesBelgisch wit-blauw rundsvlees van een hoogstaande selectie van kwekers.
Jersey rundsvlees uit eigen familie.
VarkensvleesColpork poldervarkens- uit Oudenburg en uit eigen familie.
Soms aangevuld met Brasvar varkens uit Nevele.
LamsvleesTexel lam uit België.
Enkel het mooiste vlees wordt geselecteerd voor onze slagerij.
KippenvleesBelgische biologische hoevekippen Cordon d’Or.
WildBelgisch, volgens het jachtseizoen en aanbod

Bekijk ons volledig assortiment