Assortiment

Alles wat u in onze slagerij koopt, is door ons bereid met passie voor ambacht, smaak en kwaliteit. Naast vers vlees, charcuterie en BBQ-vlees bieden we ook bereide gerechten en zuivelproducten aan. In onze winkel in Sint-Kruis én via onze webshop.

Vers vlees

Vers vlees

Rundsvlees en kalfsvlees

Ons rundsvlees en kalfsvlees is puur Belgisch wit-blauw, afkomstig van vrouwelijke runderen van vijf à zes jaar oud. Dit wordt algemeen aanzien als de hoogste categorie binnen het Belgisch Wit-Blauw vlees. Typerend aan dit vlees is dat het mooi mager & erg mals vlees is. 

Daarnaast bieden we ook vlees uit eigen familie aan van de Jerseyhoeve in De Haan. Deze mooie hoeve wordt gerund door Steffie Colpaert (zus van) en haar man Bruno De Grande. Ze verzorgen de dieren met veel liefde en vakkennis. Het vlees van deze Jersey runderen onderscheidt zich sterk van Belgisch Wit-Blauw rundsvlees. Het is sterk gemarmerd, en heeft een boterachtige en sterk aanwezige vleessmaak. Dit vlees wordt steeds minstens 2 weken gerijpt voor er iets van verkocht wordt.

Varkensvlees

In onze slagerij verkopen we voornamelijk Colpork poldervarkens. Dit wordt soms aangevuld met Brasvar varkens uit Nevele.
Het Colpork poldervarken wordt gekweekt door Donald Colpaert & Angeline van de Vijver. Dit zijn de ouders van de slager des huizes, Jeroen. Op hun bedrijf in Oudenburg kweken ze deze Duroc-varkens, een ras dat bekend staat om hoogstaande kwaliteit, superieure smaak en duurzame groei. De varkens worden bijgevoederd met natte voeding, hebben voldoende ruimte en leven grotendeels buiten.
Dit resulteert in prachtig smaakvol varkensvlees die mooi vast is en weinig vocht verliest in de pan. 

Lamsvlees

Het lamsvlees van het Texel lam is vlees met klasse. De Belgische lammetjes die wij uitkiezen voor onze slagerij zijn op vlak van kwaliteit en smaak niet te evenaren.

Kippenvlees

Wij kiezen resoluut voor de biologische hoevekippen Cordon d’Or. Deze kippen zijn biologisch gekweekt, vrij van antibiotica en hebben vrije uitloop.

Wild

Binnen het wildseizoen – tussen begin oktober en begin januari – bieden we een ruim assortiment aan. Dat wild is Belgisch en van de beste kwaliteit. Bij Slagerij Colpaert volgt het wildseizoen het jachtseizoen.

Charcuterie

Charcuterie

Onze charcuterie is onze trots. Alles wat u van charcuterie in onze winkel koopt, is huisbereid. Enkel de gedroogde hammen en salami’s kopen we (voorlopig nog) in. Wij staan voor ambachtelijk bereide charcuterie, met oog voor kwaliteit, smaak en tijd. Wat tijd nodig heeft om op volle smaak te komen, krijgt die bij ons. De liefde voor het vak, het product en voor u, onze klant, proeft u telkens weer.

BBQ-vlees

BBQ-vlees

Een geslaagde barbecue begint bij het beste, meest smaakvolle vlees. Daarom focussen we resoluut op smaak. En op een ruim assortiment. U vindt bij ons verschillende soorten satés – zoals varken, kalkoen, kip, rund, lam, scampi, konijn,… -, gemarineerd vlees, BBQ-worsten, côte à l’os enz. Ook voor de bijgerechten kan u bij ons terecht: van heerlijk verse pastasalades tot smeuïge opgevulde aardappelen en knapperige groenten.

Traiteur

Traiteur

Bij onze traiteurdienst bestelt u gerechten voor feesten, speciale gelegenheden of wanneer u zin hebt in een huisbereide maaltijd maar niet in het koken of de afwas nadien. Voor welke gelegenheid ook, in onze keuken leggen we de nadruk op verse, lekkere en kwalitatieve ingrediënten. Daarom werken we met eigen kruidenmengelingen en zelf getrokken (vlees)fonds. Met aandacht voor ons ambacht toveren we unieke smaken op uw bord.

Feestelijk tafelen

Feestelijk tafelen

Ook voor gourmet, fondue, teppanyaki, tapasplanken, koude schotels, verrassingsbroodjes en zoveel meer feestformules kan u bij ons terecht.
We maken er een item van om hierin extreem verzorgd en punctueel tewerk te gaan. Naast werken met producten van de hoogste orde , moet het er ook piekfijn uitzien zodat u ermee kan uitpakken als u deze thuis op tafel zet.